κλεμμένο ποδήλατο

θα διασχίσεις ένα πρωινό τον κόσμο και θα'ναι πιο όμορφα κ από ένα όνειρο...Κ.Βήτα















Πληροφορίες

"Εἶπες ἐδῶ καὶ χρόνια: «Κατὰ βάθος εἶμαι ζήτημα φωτός». Καὶ τώρα ἀκόμη σὰν ἀκουμπᾷς στὶς φαρδιὲς ὠμοπλάτες τοῦ ὕπνου ἀκόμη κι ὅταν σὲ ποντίζουν στὸ ναρκωμένο στῆθος τοῦ πελάγου ψάχνεις γωνιὲς ὅπου τὸ μαῦρο ἔχει τριφτεῖ καὶ δὲν ἀντέχει ἀναζητᾷς ψηλαφητὰ τὴ λόγχη τὴν ὁρισμένη νὰ τρυπήσει τὴν καρδιά σου γιὰ νὰ τὴν ἀνοίξει στὸ φῶς."

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ποδήλατα παντού!

Τα αληθινά χαμόγελα είναι πάντα το  αντίδοτο στην κατήφεια, κάτι που φαίνεται να γνωρίζουν καλά οι ποδηλάτες όλων των ηλικιών που την Κυριακή 8 Μαϊου έσπευσαν να παρευρεθούν στην 4η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στην Αθήνα και σε άλλες 34 πόλεις. «Ποδήλατα παντού» ανέγραφαν τα πολύχρωμα σημαιάκια και τα πανό και ωθούσαν τον καθένα από εμάς να αναρωτηθεί,  μπορεί άραγε η Αθήνα να γίνει πόλη βιώσιμη για τα ποδήλατα όπως οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες;

Αυτό φαίνεται πάντως να υποστηρίζουν με σθένος  περίπου 10.000 άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στο Πεδίο του Άρεως  για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους με διάθεση που ταυτιζόταν απόλυτα με την καλοκαιρινή ημέρα.

Παρόλο που η Αθήνα ως τώρα δεν έχει μεριμνήσει για υποδομές σχετικές με το ποδήλατο, άλλες πόλεις όπως η Καρδίτσα, η Κως και το Μεσολόγγι έχουν δημιουργήσει αξιόλογα δίκτυα.  Η σημασία του ποδηλάτου ως παραδοσιακού μέσου μεταφοράς στην Καρδίτσα είναι μεγάλη και το δίκτυο ποδηλατοδρόμων έχει επεκταθεί  στην πόλη, έργο που έχει συντάξει ο κ. Βλαστός και το οποίο στοχεύει στη διευκόλυνση της μετακίνησης των μαθητών.

Αν τελικά θα καταστήσουμε το ποδήλατο μέρος της καθημερινότητας μας  μπορεί βέβαια να είναι θέμα υποδομών αλλά πρωτίστως είναι θέμα παιδείας, μιας παιδείας  που θα επιτρέψει τη συνύπαρξη όλων μας σε μια ομορφότερη πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου